Interview Arnhemse Koerier "Leerlingen weer naar school"

za 30 mei 2020, Arnhemse Koerier

Arnhem - Directeur Gonny van Moorsel van vso De Brouwerij, een school voor speciaal voortgezet onderwijs, kijkt uit naar volgende week. “We zijn heel blij dat we de leerlingen weer kunnen ontvangen. Het is belangrijk dat ze sociaal aanhaken. Dat geldt zeker voor onze school met leerlingen in het autistisch spectrum. Thuis hebben de leerlingen minder prikkels, maar wij willen ze toch heel graag weer zien.”

In de school vind je automaten met handgel en doekjes. Er zijn speciale looproutes aangebracht. De Brouwerij is klaar voor de heropening van het voortgezet onderwijs. Al is het door alle coronavoorschriften best wennen.

De school heeft een plan van aanpak gemaakt hoe met de situatie om te gaan. Want lastig is het wel omdat de lokalen klein zijn. “Het betekent dat maar vijf tot zes leerlingen tegelijk onderwijs krijgen.”

“De heropening vergt gigantisch veel aanpassingen. Uitgangspunt blijft dat zoveel mogelijk leerlingen naar school komen. Het handhaven van de anderhalve meter afstand wordt lastig. Ongelooflijk zoveel als je moet regelen, best complex. Maar we zijn vooral blij dat de leerlingen weer komen.”