Maatregelen Brouwerij nav persconferentie 18-12-2021

 

Net als wij heeft u zaterdag vast ook naar de persconferentie gekeken. Hier werd bekend gemaakt dat ook de V(S)O-scholen vroegtijdig sluiten en dat er vanaf dinsdag 21 december tot en met vrijdag 24 december geen onderwijs wordt gegeven, niet op school en niet online. Een ingrijpende maatregel, vanuit een zorgelijke situatie! Het aantal besmettingen van leerlingen en medewerkers loopt op, ook op onze scholen. Dit heeft impact op de leerlingen, op u en op ons.

Wat is concreet voor deze week?

Maandag 20 december is een 'gewone' lesdag. We gebruiken deze dag ook om de leerlingen voor te bereiden op online onderwijs na de kerstvakantie. We vragen leerlingen om boeken mee naar huis te nemen, dus vergeet niet om een ​​stevige tas mee naar school te nemen.

Dinsdag, woensdag en donderdag zijn de leerlingen vrij. Mentoren maken indien nodig en wenselijk een afspraak met de leerling voor een online coachgesprek. Docenten en ondersteuners gaan zich voorbereiden op online onderwijs, zodat we indien noodzakelijk, na de kerstvakantie zonder vertragingen kunnen schakelen.

Vrijdagochtend 24 december sluiten we de week af met een online kerstquiz voor alle leerlingen. Een uitnodiging via teams volgt.

Noodopvang

Als school bieden wij, in het uiterste geval, gedurende deze 4 dagen noodopvang voor de kinderen van ouders in cruciale beroepen en voor grote kwetsbaarheid in het gezin, waar geen andere(e instanties) opvang kan verzorgen. Wij hanteren deze criteria aangezien het terugbrengen van het  aantal besmettingen het doel is van de sluiting van de scholen. Indien uw situatie vraagt ​​om gebruikmaking van de noodopvang op school, vragen wij u om deze aanvraag via onderstaande link in te voeren. U wordt maandagmiddag door ons geinformeerd  of wij al dan niet tegemoet kunnen komen aan uw verzoek. De aanvraag kunt u doen tot maandag 20 december 16.00 uur. Gebruik deze  link

Vervoer

Het leerlingenvervoer voor de leerlingen die gebruik gaan maken van de noodopvang, kan worden verzorgd. Ouders die hier gebruik van wensen te maken, moeten dit zelf regelen met de reguliere vervoerder van hun zoon/dochter. Mocht dit toch niet lukken, neem dan contact op met school.

Vervolg

Zodra duidelijk is hoe de situatie er na de kerstvakantie uit ziet zullen wij u hierover tijdig informeren.

We hopen dat het u lukt om zo goed mogelijk om te gaan met de consequenties van deze maatregelen. We wensen u (toch) fijne feestdagen en een goed en gezond nieuwjaar!


Met vriendelijke groet,
Namens het team van VSO De Brouwerij,
Gonny van Moorsel
Directeur