Recente tweets over De Brouwerij

Wellicht zag u het al: op maandag 13 december is op Twitter een bericht verschenen over De Brouwerij. In dit bericht deelt een ouder van een oud-leerling dat zij geschrokken is van verhalen van haar kind over fysiek begrenzen van leerlingen op onze school. De leerling is al enkele jaren van school af. We zijn flink geschrokken van het bericht zelf en de vele reacties daarop. En we kunnen ons goed voorstellen dat u zich afvraagt hoe het met de veiligheid op school gesteld is.

Veilige school

De Brouwerij is een veilige school waarin leerlingen en personeel zich prettig en gewaardeerd voelen. We kiezen voor een positieve aanpak, met oog voor kansen en mogelijkheden van de leerling. Mocht u de protocollen willen inzien, vraag er gerust naar op school. We laten ze u graag zien.

Fysiek begrenzen

We begrenzen leerlingen alleen fysiek als dat écht niet anders kan en de veiligheid van de leerling, medeleerling of medewerker in gevaar is. Ofwel, fysiek ingrijpen mag alleen als dit een nog ergere situatie voorkomt. Hiervoor zijn strikte protocollen vanuit De Onderwijsspecialisten opgesteld die geregeld worden gecheckt. Deze protocollen richten zich ook op het voorkomen van zulke situaties, want niemand wil dit. Als het gebeurt, dan is dat vervelend voor iedereen die er bij betrokken is. Bij inzet van dit uiterste middel worden ouders altijd op de hoogte gesteld Gelukkig komt fysiek begrenzen maar héél zelden voor.

Social media

Dat ouders berichten over onze school via social media delen is begrijpelijk, maar liever gaan we het open en goede gesprek aan met ouder en leerling. Dat bent u ook van ons gewend. Mocht u dus behoefte hebben aan een gesprek hierover, dan neem gerust contact met ons op.

Wij horen graag van u