Werken op afstand

Werken op afstand op De Brouwerij

Leerkrachten

Door de diverse leerkrachten wordt op verschillende manieren les op afstand aangeboden. Hieronder enkele bevindingen van leerkrachten die werken met examenleerlingen:

Door één leerkracht wordt gewerkt via Google Classroom. Daarin bevindt zich een tijdlijn waarop leerlingen ervaringen kunnen delen met hun leerkracht. Daarnaast zet de leerkracht daar toetsen klaar en worden er weektaken of instructies gedeeld. 

Een andere leerkracht maakt weer gebruik van: Edmodo. Leerlingen en hun ouders kunnen hier inmiddels goed mee overweg. 

Ook via TEAMS, de app, mail  of SKYPE weten leerlingen onze leerkrachten te vinden.

Ervaringen van enkele leerlingen

"Bij mij gaat alles goed. Ik maak op dit moment alles per vak. Ik plan echter niet gezien dat met de hoeveelheid werk overbodig is.
Instructies haal ik uit de theorie van de boeken, bij bepaalde vakken zoals wiskunde probeer ik gewoon dingen uit en kijk ik of het werkt. Wat overigens voor mij effectief is".

"Ik heb voor mezelf geen planning gemaakt want ik maak gewoon waar ik zin in heb en op dit moment lukt dat prima. Als ik vragen heb sla ik die eerst over zodat ik die later allemaal tegelijk aan mijn docent kan stellen".

"Als ik ontspanning wil, loop ik even naar beneden haal ik wat te drinken of wat lekkers en dan ga ik na 10 min weer verder. Ik plan wel zo breed mogelijk zodat als ik een keer moeite heb met het huiswerk, dat ik niet in tijdsnood kom".